HIPP HIPP HURRA!!!

Idag är absolut ingen vanlig dag för i dag fyller Tyson och hans syskon i friidrottar kullen 2 år! 
Tyson vill skicka STOOOOOORA födelsedags pussar till alla hans syskon!

Här kommer bilder på födelsedagsbarnet från idag:
image136

image137

image138

image139

image140

image141

Floyd har nu kommit hem!

Igår kväll åkte familjen (dock inte jag eftersom jag hade projektkväll i skolan) upp till Anneli för att hämta hem våran nye lille familjemedlem.
Floyd har redan anpassat sig och trivs hur bra som helst. Han har varit med på skogspromenad i morse och han även testat på att gå i koppel och det funkar också hur bra som helst! Han är en riktig liten goding som snabbt har funnit sig till rätta.

Jag har inte så mycket mer att säga så här kommer bilder från igår och idag:
image131
En ny badad kille hos Anneli

image132
- Passar på att sova lite innan jag ska åka hem till min nya familj.

image133
Floyd har fått låna storebrors gamla reflexband

image134
Mina sötnosar!

image135
- Ska vi dela?


Viltspårs kurs och ny bild på Tyson

Idag var det åter dax för viltspårs kurs. Denna gången följde även jag med. Jag måste erkänna att det var jobbigt att gå upp så tidigt, men det var värt det! 
Tyson är riktigt duktig i spåret och tappade endast bort sig en gång på ett kalhygge där det troligtvis precis hade gått någon form av vilt. Nästa gång är sista gången på kursen och om det går bra så ska vi anmäla till ökl.

Här kommer en ny uppställnings bild på Tyson. Tagen ute i solen idag!
image130

Tillökning

Nu är det bestämt. Nästa torsdag (24/4) åker vi för att hämta hem våran nya familjemedlem. Han kommer från kennel Flatterhaft (som Tyson) och vi kommer kalla honom för Floyd. Floyd kommer ur kullen med namn efter golf klubbor och heter därför Flatterhaft stainless steel. Floyds föräldrar heter Porsche (Inkwells final guess) och Peggen (Claans singel peg).

Tyvärr har jag inga kort på Floyd. Så kort får vänta till nästa vecka.


Fortsättnings kurs!

Idag var första gången på fortsättnings kursen i handling. Eftersom kursen bytt lokal till en större med bättre plats sprang vi mycket. Vi fick lära oss hur vi skulle springa för att just våran hund skulle springa som bäst. Tyson sprang riktigt bra i början och drog på med långa fina steg. Men när kursen nästan var slut var det en trött Tyson som man nästan släpade runt med i ringen ;).

Tyson står riktigt fint och stilla nu. Jag kan till och med få han att vifta på svansen ibland. Om jag får tid över någon dag ska jag försöka foto honom. Kan inte lova något men jag ska försöka ;).

image129
Tyson i Idre -08

Bilder på Låva

Här kommer två bilder på mig och snygga Låva ifrån helgens utställning i Uddevalla. Vi hade själva inte med någon kamera så därför finns inga bilder på Tyson. Bilderna är tagna av Låvas matte Låtta.

image127

image128


Dubbel utställning i Uddevalla

lördagen startade bilen hem ifrån klockan 7 för att vi skulle vara framme i Uddevalla god tid. Eftersom Tyson hade tryckt i sig en pizza deg (som han snodde från bänken på fredag kvällen) var jag lite orolig hur det skulle gå med hans mage. 
Jag hade räknat ut att unghundarna inte skulle in fören vid 10. I Tysons klass var det 7 stycken unghundar. Jag kände redan från början att Tyson inte var sitt vanliga ja. Han var väldigt slö. Tysons mage hade svällt upp så mycket att det såg ut som om jag sprang runt med en dräktig tik i ringen. Trots den stora mage lyckades vi placera oss som reserv.
Grattis säger vi till Neo som vann unghundsklassen med CK och sedan CERT:et och till Loffe och matte Jenny som kom 2:a med HP!!!!

När det var dax för tikarna skulle jag visa en junior tik (Flatterhaft Fifty-älva "Älva"). Älva var en mycket trevlig och lättsam tik. Älva placerade sig som 3:a med HP.
Efter att jag var klar med Älva var det dax att fixa till och värma upp Låva. Låva har jag visat en gång innan då han placerade sig som 1-2 CK i unghundsklassen. Nu var det dax för Låva att gå in i fina damklassen, nämligen öppenklass. Idag var det verkligen en stoooor öppenklass med 23 tikar. Låva placerade sig tyvärr inte men fick toppen fin kritik.
 
söndagen startade vi hemifrån klockan 7 för att hämta upp Låva kvart över. Låvas matte hade nämligen dubbel bokat sig. Bilresan upp gick hur bra som helst. Låva och Tyson sov nästan hela tiden. Idag kände jag på mig att det skulle gå bättre eftersom Tysons mage nu såg normal ut.
I unghundsklassen var det idag endast 5 stycken. Tyson placerade sig som 2 med CK efter Neo. Tysons kritik (av det som var läs bart ;) ) var väldigt fin. I bhkl placerade vi oss dock inte.

Även idag skulle jag visa Älva. Idag placerade sig inte Älva utan fick nöja sig med en slät 1:a.
Efter detta var det dax för Låva. Även idag var det 23 stycken tikar med i öppenklassen. Så Låva och jag fick nöja oss med en slät 1:a med fin fin kritik.

Idag skulle jag vara med i uppfödar gruppen och visa Låva. Uppfödar gruppen placerade sig som 2:a inne i stora ringen. Gruppen bestog av Anneli & Nova, Jag & Låva, Alexandra & Märta och Ulle & Jazza.

Tack alla Flatterhaftare för ännu en trevlig utställnings-dag!
Tack Låtta för att vi fick förtroendet att ha med oss Låva!
Tack Inger för att jag fick äran att visa Älva!
Tack Anneli för att jag ännu en gång fick vara med i uppfödargruppen!


Grattis Peter, Marie & Neo till erat första CERT!
Grattis Anneli till BIS-2 uppfödargrupp x2!
Och STOOORT grattis till alla andra som var där och visade framfötterna!


Viltspårs kurs!

Tidigt i söndags morse åkte Tyson och stor-matte till Hajom. Framme i Hajom var det dax för viltspårs kurs. Kursen hölls av domaren som Tyson gick anlaget för och hans son hustru. Med på kursen var en massa taxar, 3 Bassets, en pudel, Tyson och en 5 årig flat tik från kennel Spader Damens.
Alla hundarna blev indelade i 5 olika grupper beroende på hur långt man hade kommit i sitt spårande. Tyson var med i den gruppen som hade kommit längst eftersom nästan alla andra var nybörjare. 
Spårandet gick toppen och nästa gång ska det lägga ett långt och riktigt ökl spår till Tyson. Om detta går bra ska vi anmäla honom igen med hopp om bättre resultat.

Nästa helg (5 & 6 april) blir det utställning igen. Denna gången i Uddevalla. Detta blir sista gången Tyson går i unghundsklass och jag känner på mig att det kommer bli hård konkurrens, både från våran kenneln och från andra kennlar. Det ska bli extra roligt i Uddevalla eftersom både syster Ina och bror Loffe ska vara med. Så nu ska friidrottarna visa vad de går för!
På torsdag så ska vi iväg och trimma Tyson hos hans uppfödare Anneli. Denna gången blir vi inte kvar så länge och tjatar eftersom Tyson har lydnadskurs på kvällen. Det ska bli spännande och se hur långt alla hundar har kommit eftersom det var et tag sedan kursen var nu.

På mitt påsklov spenderade jag 3 dagar hos Anneli. Det var hur mysigt som helst att få vara där och mysa med alla valpar och hjälpa till med alla uppgifter. Tack Anneli för att jag fick förtroendet att vara hos dig och hundarna!RSS 2.0