Handlerkurs

Nu har Tyson och Jag gått klart våran handlerkurs tillsammans med Carola och syster-yster. Jag märker att Tyson har börjat att ställa sig bra direkt istället för att stå "fult" från början så att jag måste hålla på att fixa till honom. Förhoppningsvis så kommer det att komma en fortsättnings kurs till sommaren så att vi kan vara ute. Ser verkligen fram i mot detta.

Här kommer lite bilder som Tina (kurs ledaren) har tagit på Tyson sista gången för att vi skulle kunna lägga in på bloggar/hemsidor. Tack så mycket!
image111

image112

image113

image114

Bilder från fjällen kommer när jag har lagt in bilderna på datorn...

Oj, nu var det ett tag sedan!

Nu var det en månad sedan jag skrev här sist. Så nu ska jag bara försöka sammanfatta det vi har gjort.

Egentligen har vi inte gjort så mycket. Vi har lagt två eller tre tränings-spår med varierat resultat. Han har gått perfekt ibland och inte så bra ibland. Men det är bara att träna på för i år ska vi ta våran första etta i ökl!
Sedan har vi varit på en lydnadsprov 1 lektion i januari där vi lär oss om alla moment och regler i lydnadsklass 1. Tyson sköter sig utmärkt på alla momenten men när det är teori blir har lätt väldigt otålig och börjar då att skäll. Så en sak som Tyson behöver träna mer på är just passivitet.
Vi har även varit på två stycket handlerkurser med mamma Kajsa en lektion och syrran den andra. 80 % av gångerna ställer Tyson sig rätt med en gång och jag slipper då hålla på att flytta runt honom tills att det blir bra. Så nu är det bara att träna på så att han lär sig vad ordet STÅ betyder och att han då ställer sig snyggt direkt.
Annars har vi inte gjort så mycket mer en de vanliga promenaderna/övningarna i skogen.

På söndag åker bilen full lastad till Idre där vi ska spendera sportlovet. Tyson tycker att detta ska bli toppen eftersom han då kommer att få busa runt mycket i snön och är det något Tyson gillar så är det snö och vatten!!! Om en vecka kommer jag troligtvis att lägga in bilderna från sportlovsveckan.


image110
Tyson i skogen förra vintern!


RSS 2.0