Utställning i Borås

I söndags var det dax för utställning igen och denna gången var det i Borås. Utställningen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. För när jag skulle ta ut Tyson ur buren för att kissa honom märkte jag att han satt med vänster tassen i luften och när vi började gå märkte jag att han haltade. Så vi bestämde oss för att gå till veterinären så att han kunde kolla på tassen. Efter att veterinären hade klämt och känt på tassen bestämde vi oss för att stryka Tyson. Han var ordentligt halt på vänster fram. Trots att Tyson inte skulle vara med stannade vi för att hjälpa till och kolla på alla andra hundar ifrån kenneln.

S T O O O O O R T grattis säger vi till Peter, Marie och Neo till Neos andra cert!! Nu är det bara en kvar!

G R A T T I S säger vi även till Eva och Lukas som var så nära att få sitt sista cert! Nästa gång sitter det!


Dubbel utställning i Hasslarp!

Det 6-7 juni var vi nere i Hasslarp för att ställa ut Tyson och Floyd. Det var Floyds första utställning och Tysons första i öppenklass. Första dagen hette domaren Connie Svane Petersen ifrån Danmark. Både Tyson och lille Floyd skötte sig utmärkt.

Floyds kritik första dagen:
Välpresenterad med bra huvud, korr bett. Bra hals o skuldra o överlinje med välansatt svans. Kraftig benstomme, välv fram o bak. Fina rörelser för åldern o bra temp.
Placering: 2 Hp

Tysons kritik första dagen:
Mask med bra huvud, korr ögon färg o bett. Bra hals o överlinje. Kropp av bra djup o bredd. Välanlagd skuldra. Kraftig benstomme. Välv fram o bak. Bra päls o bra rörelse. En aning kort kors. Bra temp.
Placering: 1-2 Ck

Bilder från första dagen:


Floyd i valpklass l


Floyd uppställd inför domaren


Tyson i bhkl


Kennel Flatterhafts uppfödargrupp



Andra dagen hette domaren Vidar Grundetjern ifrån Norge. Båda killarna skötte sig utmärkt idag med.

Floyds kritik:
Mkt lovande harmonisk välbalanserad valp. Bra huvud o uttryck. Välutvecklad kropp. Utmärkt överlinje. Rör sig mkt bra. En valp som har en mycket flott ram att fylla i.
Placering: 2 Hp

Tysons kritik:
Välskuret huvud, härligt uttr. bra hals som önskas ngt längre, mkt bra kropp, utm överlinje, välplacerad skuldra. Välvinklad fram o bak. Utm päls o svans, bra benstomme. Rör sig bra. Korr bett.
Placering: 1-4 Ck

Bilder från andra dagen:


Floyd och domaren


Tyson i öppenklassen


Tyson

RSS 2.0