Karlstad och lydnadskurs

I helgen som var (28/9-29/9) har familjen varit hos mormor och morfar i Karlstad eftersom det var länge sedan vi var där. Hos mormor och morfar bor också den Engelska springer spanieln Hunter (12 år). Tyson har väldigt STOR respekt för farbror Hunter, men det roliga är att Hunter i själva verket har respekt för Tyson fast han går runt och morrar till Tyson. Tyson och Hunter fungerar väldigt bra i hopp och hamnar aldrig i slagsmål.
På lördag eftermiddag var det dax för oss att åka hem eftersom Erik hade match på söndag och Tyson hade sista lydnadskurs lektionen (som igentligen var i tisdags men eftersom mamma var bortrest fick vi byta dag till söndag).

På söndagen kl 11:30 åkte mamma, jag och Tyson till hundkursen i spö regn. Väl framme slutade det att regna. Eftersom det var sista gången var det mest teori om hur man skulle träna vidare inför lydnadsprov 1 kursen som startar senare i höst. De två övningar vi fick göra var en inkallnings övning (utan koppel) med inbakad stanna kvar, inkallning och ingångar den andra övningen var ligg under gång. Inkallningen skötte Tyson bra. I början ville inte Tyson (som i vanliga fall är en liten lort gris) sätta sig på den blöta sanden men sedan gav han med sig och satte sig ner. Läggande under gång gick väll sådär. Om man inte gav Tyson belöning direkt trodde han att han gjorde fel och då började han i stället rulla runt. Men eftersom det är jag som lärt honom den cirkus konsten för väl jag skylla mig själv. Innan vi gick hem fick alla på kursen varsitt litet inramat kort på hunden och förare framför hopp hindret.
Nu är det bara att vänta till vecka 45 då fortsättningskursen drar i gång.

Bilder kanske kommer senare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0