Utställlning i Mjölby

I lördags åkte vi till Mjölby för att sedan på söndagen ställa Tyson. Väl framme träffade vi Marie och Kent (med Jambo & Tiwas) och Ewa och Jessica (med Diesel & Tara) som skulle bo på samma hotell som oss.

På söndagen åkte vi till ridhuset där utställningen skulle vara. Tyson skulle in redan 5 över nio eftersom det bara var en juniorhane och valparna gick i en annan ring.  När det var vår tur gick vi in i ringen med ca 8 andra hundar, så det var stor konkurrens. Tyson placerade sig 1-3 med HP (det börjar bli en vana =) ) i Ukk med kritiken av domare Anne Nerell:

Vackert huvud kunde ha mera maskulinitet. Korrekt bett. Bra hals och överlinje. Harmoniskt byggd, kunde ha haft mer vinkl överarm. Passande stomme. Mkt bra päls. Rör sig bra fr. sidan och bakifrån men är vid i sina armbågar. Trevligt visad.

Efter att Tara blivit 1-1 med CK i ukk skulle hon sedan ställas i btkl där det blev mycket jämförande mellan ettan och tvåan (Tara). Efter en lång stund med springande flyttade hon upp Tara till första platsen med CERT och det blev tjut och applåder på Flatterhaft sidan. Direkt skulle Tara in i ringen igen med den bästa hanen för att avgöra BIM och BIR. Tara tog BIRet och nu blev det en pirrig väntan till BIS finalerna där Tara skulle in och Anneli skulle även ha med en uppfödargrupp i en av finalerna. När det var tur för BIS finalerna blev Anneli BIS-uppfödargrupp med kennel Flatterhaft och Tara blev Best In Show!!!!

Här kommer lite bilder:
image82
Tyson och jag innan bedömning

image83
Står fint

image84
Tara och Jessica

image85
BIS-uppfödargrupp

image86
BIS!!! (vet inte varför det blev en massa prickar på bilden men detta var den ända bilden)

GRATTIS ANNELI TILL BIS-UPPFÖDARGRUPP OCH JÄTTE GRATTIS TILL JESSICA MED TARA TILL ERAT FÖRSTA CERT, BIR OCH BIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack till Ewa & Jessica och Marie & Kent för trevligt sällskap på hotellet.

Otrimmad och nytrimmad

Måste bara börja med att säga tack till alla Grattis som vi har fått. Det kändes så skönt att klara anlaget så bra.

Nu över till något annat igår (torsdag) var vi hos uppfödare Karlsson och trimmade Tyson inför de två kommande utställningarna (Mjölby i helgen och Växjö nästa fredag).
Som alltid var det väldigt trevligt att vara på kenneln. Tyson började väldigt bra och stod stilla på bordet men när han tyckte att det tog för lång tid började han stöka med oss... så allt slutade med att vi fick ta kopplet som nosgrimma och efter det stod han stilla och var duktig. Vi fick även kolla på tre brunisar som Anneli hade kvar från Tiwas-Ika kullen och Japan-Åttan kullen. Dom var så söta och charmiga så man ville bara ta med dom hem!!
När vi kom hem så försökta jag ta lite kort på Tyson ,eftersom jag hade tagit kort innan vi åkte så ville jag jämföra, men korten blev inte så bra eftersom Tyson var på bus humör. Här är i alla fall bilderna:

image77
En otrimmad björn

image78
En otrimmad sötnos

image79
En nytrimmad Tyson

image80
En nytrimmad sötnos

image81
Tyson med sitt (och mitt) favvo gossedjur

Imorgon ska vi åka till Mjölby för att bo övernatt på stadshotellet. Vi hoppas att kunna få Tyson och mitt första CK i helgen.

Godkänt anlag!!!

I dag tog mamma ledigt från jobbet för att åka till Hajom med Tyson för att göra anlagsprovet i viltspår. Eftersom Tyson har gått ganska snabbt när vi lagt träningsspår fick vi tipset av Ewa att aktivera honom lite innan starten. Väl framme blev Tyson lite spak eftersom dommaren, som heter Bengt Nilsson, hade 10 hundar i en hundgård som skällde när vi kom. Tyson klarade spåret galant och blev godkänd han fick till och med ett HP!

Resultatet:
Start / Sträcka 1: Tar snabbt upp spåret ut tvekan
Vinkel 1: ut. tvekan
Sträcka 2: ut. tvekan
Vinkel 2: ut. tvekan
Sträcka 3: ut. tvekan
Vinkel 3: ut. tvekan
Sträcka 4: ut. tvekan
Vinkel 4: ut. tvekan
Sträcka 5 / Spårslut: ut. tvekan
Spårtapp: inga
Spårningsförmåga: Utmärkt
Arbetstempo: Lämpligt
Spårtid: 17 min
Allmänt omdöme: Patrik Sjöberg spårar mycket bra. Mycket bra sammarbete.
Särskild utmärkelse: HP

Nu kan man säga att man känner sig JÄTTE stålt över sin lilla kille!

Bilder

I veckan kollade jag igenom alla bilder vi har på våran sötnos. Jag hittade massa fina valp bilder..
Här kommer några:

image72
Näst första bilturen...

image73
En stolt kille med en överkörd orm i munnen...

image74
Trött efter en promenad (rådjurs hornet hittade han själv i skogen)...

image75
Favvorit sov ställningen (kolla den goa valp magen)...

image76
-Det är gott med hö!...

Anlagsprov och Kajsa i Australien

I tisdags (2/9) blev Tysons syster i australien Best of Breed, Challenge Bitch och Junior of Breed!!
Congratulations to Sonja and Kajsa!!

image70
Kajsa


Onsdagen den 17:de ska Tyson gå sitt anlagsprov. Detta ska bli väldigt spännande eftersom han har gått dom senaste spåren vi lagt klockrent.

image71
Tyson i sommras

Karlstad och lydnadskurs

I helgen som var (28/9-29/9) har familjen varit hos mormor och morfar i Karlstad eftersom det var länge sedan vi var där. Hos mormor och morfar bor också den Engelska springer spanieln Hunter (12 år). Tyson har väldigt STOR respekt för farbror Hunter, men det roliga är att Hunter i själva verket har respekt för Tyson fast han går runt och morrar till Tyson. Tyson och Hunter fungerar väldigt bra i hopp och hamnar aldrig i slagsmål.
På lördag eftermiddag var det dax för oss att åka hem eftersom Erik hade match på söndag och Tyson hade sista lydnadskurs lektionen (som igentligen var i tisdags men eftersom mamma var bortrest fick vi byta dag till söndag).

På söndagen kl 11:30 åkte mamma, jag och Tyson till hundkursen i spö regn. Väl framme slutade det att regna. Eftersom det var sista gången var det mest teori om hur man skulle träna vidare inför lydnadsprov 1 kursen som startar senare i höst. De två övningar vi fick göra var en inkallnings övning (utan koppel) med inbakad stanna kvar, inkallning och ingångar den andra övningen var ligg under gång. Inkallningen skötte Tyson bra. I början ville inte Tyson (som i vanliga fall är en liten lort gris) sätta sig på den blöta sanden men sedan gav han med sig och satte sig ner. Läggande under gång gick väll sådär. Om man inte gav Tyson belöning direkt trodde han att han gjorde fel och då började han i stället rulla runt. Men eftersom det är jag som lärt honom den cirkus konsten för väl jag skylla mig själv. Innan vi gick hem fick alla på kursen varsitt litet inramat kort på hunden och förare framför hopp hindret.
Nu är det bara att vänta till vecka 45 då fortsättningskursen drar i gång.

Bilder kanske kommer senare...

RSS 2.0